Кирил за вота на недоверие: Управлението на Денков няма алтернатива

Експремиерът увери, че исканията на миньорите ще бъдат изпълнени

Новини
16:31 - 04 Октомври 2023
1536
Кирил за вота на недоверие: Управлението на Денков няма алтернатива

Съпредседателят на ПП Кирил Петков направи първи коментар, след като стана ясно, че "Възраждане" стартират подписка за вот на недоверие към кабинета "Денков". В този момент друга алтернатива на управлението на Денков, който се справя много добре, няма”, заяви председателят на ПП-ДБ Кирил Петков пред журналисти. “Всички партии, които подкрепят правителството, оценяват неговата дейност”, смята той.

Малко по-рано днес от “Възраждане” обявиха, че ще пробват да свалят кабинета с вот на недоверие. Към тях се присъединиха и ИТН, а БСП все още умуват. 

По отношение на приетото споразумение минути по-рано Петков посочи, че от него става ясно, че си спазват обещанията.

“Поехме ангажимент към енергетиците и социалните партньори за това споразумение и днес то е вече факт. Хората от протестите могат да имат доверие, че исканията им ще бъдат изпълнени, както от правителството, така и от парламента”, добави Петков. 

Той коментира, че енергийната сигурност на България ще бъде гарантирана от две много важни неща, които се случвали в момента и за които не се говорело. 

“В момента се работи в следващите 12 месеца ПАВЕЦ “Чаира” да влезе обратно в обръщение и да имаме тази важна балансираща мощност в енергетиката и също така преди 2035 г. да вкараме 7-ми блок на АЕЦ “Козлодуй”, за да може заместващите мощности, които реално ни трябват, да се случат преди тези мощности да отпаднат от въглищните централи”, обясни Петков. 

Реакторът ще бъде на “Уестингхаус” гориво, което не идва от Русия. Той посочи, че АЕЦ ”Белене“ не е стоял като приоритет на техния кабинет. “Занимаваме се с проекти, които могат да станат реални”, добави Петков.