KISS сложиха край на концертите си със зрелищно шоу в Ню Йорк (ВИДЕО)

Преди 50 години четирима млади нюйоркчани вкарват китарите, усилвателите и барабаните си в таванско помещение на 23-та улица в Ню Йорк и мечтаят да станат най-голямата група в света

Новини
10:08 - 03 Декември 2023
3713
KISS сложиха край на концертите си със зрелищно шоу в Ню Йорк (ВИДЕО)

Рок динозаврите KISS сложиха край на концертната си дейност с две изяви на живо в Ню Йорк. Първата бе на 1 декември, а втората и последна в кариерата им беше вчера (2 декември). Двата концерта са финала на прощалното турне на групата „End of the Road“ („Краят на пътя“), което започна през януари 2019 г.

„Ще напуснем, когато сме на върха“, обеща басистът Джийн Симънс миналата година по време на радио интервю. „Няма да има повече турнета на Kiss“, зарече се той – „никога повече“. За съжаление, през изминалата година групата изпита някои неприятни емоции, след като стана ясно, че Джийн Симънс и Пол Стенли са подсъдими заради смъртта на техен техник.

Преди 50 години четирима млади нюйоркчани вкарват китарите, усилвателите и барабаните си в таванско помещение на 23-та улица в Ню Йорк и мечтаят да станат най-голямата група в света.

Заклетите фенове на Kiss обаче приемат новината за края на концертната им дейност с известна доза скептицизъм. Те знаят твърде добре, че през 2000 г. групата пак бе обявила едногодишно прощално турне Farewell Tour, но въпреки това продължи с изявите си.

Почитателите на групата от цял свят ще могат да гледат живо последния концерт на KISS след закупуване на виртуален билет.