Китайският собственик на Интер търси партньори за финансиране

Новини
14:37 - 22 Януари 2021
2005
Китайският собственик на Интер търси партньори за финансиране

Китайският собственик на Интер - Стивън Жанг в лицето на неговата филма "Сунинг", търси партньор за финансирането на Интер, а през последните дни все по-усилено се говори, че това може да бъде INTERSPAC.

INTERSPAC е организация включваща редица известни и заможни интеристи (според някои наброява 15 човека).
Тя е създадена през 2018г. с идеята след оттеглянето на Тохир, да събере достатъчно финансови средства за да купи миноритарен дял от акциите на Интер и да се превърне в партньор на Сунинг. Акционери които са с авторитет в обществото, финансови възможности, а също така и страстни интеристи.

Роберто Закария - университетски преподавател и бивш директор на държавната РАИ е един от съдружниците и днес той говори по темата: "Времето изтича и нямаме илюзията, че можем да съберем достатъчно пари за да купим клуба. Искаме да свършим нашата част, стартирайки проект за набиране на средства за да помогнем Интер да продължава да бъде велик. Сред нас има известни личности като Валентино Роси, архитект Стефано Боели, Роберто Векиони, Паоло Бонолис, тенисистът Фабио Фонини. Ще бъдем много щастливи ако Марио Тронкети Провера и Масимо Морати също са с нас".

След седмица борда на INTERSPAC ще се срещне, след което ще представи предложението си на собствениците на Интер.

Масимо Морати също се изказа по темата: Това ми се струва сложна, но романтична операция. Аз съм интерист, така че с удоволствие ще изслушам какво имат да кажат от INTERSPAC.