Китаристът на Васил Найденов бори COVID-19 с песен

Култура
13:47 - 04 Май 2020
3912
Китаристът на Васил Найденов бори COVID-19 с песен

Стоян Бозов, който е кирарист на легендата на българската поп и есктрадна музика Васил Найденов, представи в социалните мрежи първия си самостоятелен сингъл “I’m going out”. Бозов се предтавя под артистичния псевдоним Headbush, а песента е вдъхновена от трудната ситуация пандемия и извънредно положение, които засегнаха почти целия свят.

„Карантината  не само че лиши музикантите от сцената, но принуди всички да седим вкъщи. В това положение трябва да бъдем отговорни и да запазим здравето на себе си и околните. Изпълняваме нарежданията на генерал Мутафчийски - оставаме вкъщи, винаги въоръжени с музика и търпение. Навън - само в съзнанието си!“ споделя Стоян и добавя, че идеята за текста се ражда случайно една сутрин. Няколко дни по-късно той прави демо и получава изключително положителни отвизи от приятели и познати. „Реших да я направя максимално автентична и извиках приятели да ме снимат докато я записвам.”, разказва той.

В последствие песента става слоган на идеята за единната платформа за танцово, театрално и музикално изкуство „Reach for Culture“. Създадена с от Богдан Георгиев и неговия тим, които от години живеят в Германия и в настъпилата криза решават да помогнат на българските артисти, останали без работа. Основният формат  на платформата е стрийминг срещу абонамент и дарения и скоро ще бъде представена.

Стоян Бозов е автор на аранжимента към последния хит на Васко Кеца “На случайна гара”, чието видео в момента се подготвя. Стоян е добре познат на родните рок-фенове като китарист и вокалист на рок групата „Йерихон“, с която издават три албума.