Клакьорите на Перуката се появиха отново

Мач с Унгария трябва да има на всяка цена, категорични са Валентин Миехов и Венцеслав Стефанов

Спорт
14:44 - 13 Ноември 2023
3686
Клакьорите на Перуката се появиха отново

Бившият президент на БФС и ПФЛ - Валентин Михов, изрази надежда, че мачът между България и Унгария в крайна сметка ще се проведе. Опитният ръководител е на мнение, че срещата трябва да се проведе на цената на всичко.

“Първо искам да изкажа съболезнования за случилото се с Ферарио Спасов и трагедията край Плевен. Много позитивен човек бе Феро, от него съм видял само хубави неща. Жалко, че така се случиха тези трагедии”, започна Михов.

“Мач с Унгария трябва да има на всяка цена. Тези противоборства нека се случват след това, а сега да се вземе решение за излизане от ситуацията. Ако се стигне до санкции, може да има много сериозен минус за българския футбол от тук нататък. В България всеки е срещу всеки, което ме натъжава. Аз винаги съм се стремял да подкрепям нещо хубаво. Когато съм бил на позицията на Боби Михайлов съм взимал решения, сега никой не ми е търсил мнението, за да давам съвет”, добави бившият шеф на футбола ни.

“Защо да няма мач в Пловдив? Нека се спрат за малко работите по стадиона и след това да продължат. Да мине мачът без публика и да няма проблеми, защото единствено българския футбол може да пострада, ако няма среща. Според мен тук има някаква атака срещу сегашното управление. Нека всеки има мнение, нека има спорове, но да са градивни. Тази ситуация не е за доброто на футбола ни”, добави Михов пред Спортал.

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов призова пред Sportal.bg за разрешаване на казуса около мача на националния отбор с Унгария, който застрашава цялостно българския футбол. Както е известно, срещата беше преместена от София на празни трибуни в Пловдив, но два дни преди пристигането на унгарците все още не е ясно дали квалификацията ще се проведе.

"За мен мач на националния отбор без публика е нещо несериозно. Най-добрите футболисти на България трябва да бъдат подкрепяни от публиката. Това е неуважение и към Илиан Илиев. Без публика е все едно да легнеш сам в леглото. Аз ви казах вече - българският национален отбор трябва да играе в София! Това не е панаирджийска мечка да я разкараме насам-натам из страната.

Ако се стигне до санкции за българския футбол, жална му майка на Футболния съюз. Има умни хора там, някой да тропне по масата и при форсмажорни условия да се намери решение на проблема. Иска се ясна и целенасочена работа - а не днес синьо, утре бяло, другиден червено. А представяте ли си какво им е на футболистите - събират се оттук и оттам, а не се знае ще има ли мач. Как да си мотивиран и подготвен да играеш", каза босът на първия столичен отбор.