Класически Барса и Ювентус

Спорт
09:06 - 03 Декември 2020
1719
Класически Барса и Ювентус

Барселона победи Ференцварош като гост с 3:0 в двубой от група G в Шампионската лига. Каталунците бяха без Лионел Меси и Марк-Андре тер Стеген, но не се затрудниха да стигнат до успеха в Будапеща. Попаденията за тима на Роналд Куман бяха дело на Антоан Гризман, Мартин Брайтуайт и Усман Дембеле, който се разписа от дузпа.

След успеха испанският гранд вече има 15 точки начело на групата, следван от Юве с 12. Двата тима излизат един срещу друг на 8 декември на „Камп Ноу“, а първата среща в Торино завърши с успех от 2:0 за Барса.

Каталунците откриха головата си сметка още в 14-ата минута. Жорди Алба центрира успоредно на голлинията, където Антоан Гризман засече топката с пета във вратата на домакините. Шест минути по-късно Мартин Брайтуайт отблизо вкара за 2:0.

В 27-ата минута Фримпонг повали Брайтуайт в наказателното поле, което доведе до дузпа за Барселона. Зад топката застана Усман Дембеле, който не остави шанс на вратаря, пращайки топката в долния ляв ъгъл – 3:0.

В 34-ата минута Брайтуайт пропусна да се разпише за втори път в мача. Три минути по-късно датчанинът стреля от границата на наказателното поле, но стражът на домакините спаси.

В 50-ата минута Сигер опита удар от дистанция, но топката прелетя встрани от вратата. Каталунците се възползваха от добрата си преднина и диктуваха темпото на мача, разменяйки си множество подавания. Четвърт час преди края на мача Тринкао можеше да вкара четвърти гол, но изстрелът му мина покрай десния страничен стълб.


В другия мач от групата Ювентус победи Динамо Киев с 3:0. Федерико Киеза, Кристиано Роналдо и Алваро Мората бяха точни за успеха. Мачът бе първият в историята на най-престижния клубен турнир, ръководен от жена - Стефани Фрапар.

В 21-ата минута Алекс Сандро центрира в наказателното поле, а Киеза бе точен с глава. Осем минути след откриващия гол Кристиано Роналдо стреля от дистанция, но ударът му бе блокиран. В 31-ата минута Роналдо разстресе напречната греда.

В 40-ата минута Виктор Циганков стреля отблизо, но Войчех Шчесни се намеси по най-добрия начин и спаси вратата си. В 54-ата минута отново Шчесни отказа Циганков.

В 57-ата минута Юве удвои аванса си. След остро центриране на Киеза Роналдо засече топката във вратата на Динамо от сантиметри разстояние. Това бе гол №750 за португалеца в кариерата му.


Първата жена, която свири мач в Шампионската лига, Стефани Фрапар прегледа попадението с ВАР преди да го признае.

В 66-ата минута Юве вече водеше с 3:0. Киеза пусна към Мората, който матира Бущан.