Класика в "Зимната класика" пред повече от 47 000 зрители

Сиатъл Кракен удари шампиона Вегас Голдън Найтс

Спорт
11:14 - 02 Януари 2024
1552
Класика в "Зимната класика" пред повече от 47 000 зрители

Сиатъл победи Вегас с 3:0 в Националната хокейна лига под откритото небе на поредната зрелищна Зимна класика. Тя сложи началото на 2024 г. в лигата, като стадионът на бейзболния Сиатъл Маринърс прие двубоя.

47 313 зрители дойдоха на трибуните, а шоуто си струваше не само като спортно-технически достойнства. Шампионите бяха убедително надиграни на леда от домакините, но събитията около Зимната класика, по традиция, започнаха часове по-рано.

Отборите пристигнаха на стадион "T-Mobile Park" в костюми като за спектакъл, за театрална постановка.

Домакините бяха в дрехи на риболовци, гарнирани с огромни гумени ботуши и по една надуваема пъстърва, която дадоха на деца сред феновете. Бейзболният тим се казва Маринърс (риболовците) и именно като жест към него бе идеята.

Гостите от Вегас се появиха от автобуса на входа на арената в типичните костюми на Елвис Пресли, направиха си обща снимка на терена и едва тогава отидоха да загряват за самия мач.

Гледките от арената не скриха и протеста на феновете в Сиатъл, които са притеснени от слуховете около евентуално преместване на Маринърс в друг град.

"Сиатъл заслужава бейзболен отбор", пишеше на стотици транспаранти, а публиката освирка бурно собственика на тима, който се появи редом с този на Сиатъл Кракън - хокейния отбор на Сиатъл, преди мача.

Маринърс са в този град от 46 години.