Клоп: Холанд е най-добрият централен нападател

Спорт
17:00 - 14 Октомври 2022
1700
Клоп: Холанд е най-добрият централен нападател

Юрген Клоп даде редовната си прескоференция преди кръга във Висшата лига, който ще противопостави Ливърпул срещу отбора на Манчестър Сити.

"Ще играем срещу най-добрия отбор в света с най-добрия централен нападател в момента. Трябва да се погрижим да не достигат много топки до Холанд, но Сити имат и други играчи от световна класа. Тази победа срещу Рейнджърс беше важна за духа ни, но не се заблуждаваме какво предстои. Типичен Мохамед Салах. Най-доброто, което можеш да искаш от нападателите, е да бележат. Фирмино е в много добра форма, наистина съм щастлив за него.

Холанд има невероятни качества в завършващата фаза, но и неговите движения са изключително интелигентни. Можеш да използваш скорост само ако го правиш правилно. Цялостните му качества го правят впечатляващ. Трябва да видим кой ще играе, не сме взели финално решение все още. Винаги сме били смели срещу Сити. Трябва да направим така, че ще сме в най-добрата си дефанзивна светлина, в която можем да бъдем. Това означава висока преса", сподели германецът.

Ливърпул приема Манчестър Сити на "Анфийлд", където мърсисайдци имат една загуба във Висшата лига от този съперник от 2004-та година насам.