Клоп: Клубовете на олигарси не се притесняват за селекцията

Мениджърът на Ливърпул нападна Челси и Манчестър Сити

Спорт
14:37 - 10 Септември 2020
1628
Клоп: Клубовете на олигарси не се притесняват за селекцията

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп оправда пасивния подход на мърсисайци на трансферния прозорец и заяви, че определени клубове са собственост на олигарси. Поради тази причина въпросните клубове не са усетили икономическите последствия от коронакризата.

Изказването на Клоп бе прието от английските медии като индиректна атака най-вече към Челси и Манчестър Сити.

Единственото ново попълнение в редиците на английския шампион през това лято остава левият краен бранител Костас Цимикас от Олимпиакос. Мърсисайдци проявяваха интерес към нападателя Тимо Вернер, но именно Челси успя да надцака шампионите.

„Живеем в несигурен свят. Този факт изглежда не засяга някои клубове, които са собственост на олигарси и цели държави. Истина е, ние сме различни като клуб", заяви пред BBC германецът.

„Ние спечелихме Шампионската лига и титлата във Висшата лига, придържайки се към този модел. Не може да променим курса просто така и да кажем, че искаме да сме като Челси например", допълни мениджърът на „червените“.

„Привличането на много футболисти може да е предимство, разбира се, но те трябват да се разбират добре. Идеята не е само да привлечеш качествени играчи. Не можеш да вземеш най-добрите 11 в цял свят и просто да се надяваш, че след една седмица ще играят най-добрия футбол. Трябва да работят заедно на тренировъчното игрище“, каза още Клоп.