Клоп налива масло в огъня: Единственият правилен ход е мачът с Тотнъм да се преиграе

Казвам го не толкова като мениджър на Ливърпул, колкото като футболен човек, заяви наставникът

Спорт
17:44 - 04 Октомври 2023
2956
Клоп налива масло в огъня: Единственият правилен ход е мачът с Тотнъм да се преиграе

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп публично изрази мнението, че преиграването на дербито с Тотнъм е единственият правилен изход от безпрецедентната ситуация с незачетения гол на Луис Диас във въпросния двубой.

"Много е важно да се справим с всичко това по правилен начин. Всички въвлечени - главният рефер, лайнсменът, четвъртият съдия и особено хората на ВАР не са направили това с някаква цел. Имаме очевидна грешка и мисля, че трябва да има някакво решение относно нея. Някои хора вероятно не искат да го кажа, но единственият правилен изход е мачът да се преиграе. Казвам го не толкова като мениджър на Ливърпул, колкото като футболен човек.

Аргументът срещу евентуално преиграване би бил, че ако отворим тази врата, след това всеки ще иска нещо такова. Ситуацията обаче е толкова безпрецедентна, че аз, който съм на 56 години и съм свикнал с всякакви грешни и трудни решения, не си спомням такова нещо някого да се е случвало.

Ето защо мисля, че преиграването би било правилно. Ако се случи отново, преиграването пак би било правилно. Или реферът трябва да има възможност да извика двамата мениджъри и да каже: "Съжалявам, направихме грешка, но можем да я оправим. Нека Ливърпул да отбележи гол и да подновим играта оттам.

Не съм ядосан. Изобщо. Не трябва да се караме на никого. Те направиха грешка и съм сигурен, че са се чувствали ужасно. За мен това е достатъчно, няма нужда от наказания", заяви Клоп.

Германецът коментира и червените картони на Къртис Джоунс и Диого Жота: "Сега няма да използваме Къртис за три мача. На всичко отгоре Диого Жота получи два жълти картона, без да докосне нито веднъж съперниковия футболист. Това също е безпрецедентно. В ситуацията с Къртис реферът отиде на монитора и в първите три секунди му показаха стоп кадър. Аз веднага бих показал червен картон за този кадър.

След това му показаха повторение на забавен каданс. Бих дал червен картон и за това повторение, но в реално време това не беше червен картон. Обжалвахме картона, но от ФА казаха, че няма ясна и очевидна грешка. Първото решение на рефера бе да даде жълт картон. Ясната и очевидна грешка бе да му се покаже стоп кадър и забавено повторение".