Клоп: Никога не съм харесвал негативните заглавия за Юнайтед преди мач срещу тях

Искам да изиграем специално дерби срещу исторически противник, заяви наставникът на Ливърпул

Спорт
17:18 - 15 Декември 2023
2587
Клоп: Никога не съм харесвал негативните заглавия за Юнайтед преди мач срещу тях

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че иска неговият отбор да изиграе специален мач в дербито с Манчестър Юнайтед и просто да спечели трите точки, без да се обременява със странични мисли покрай историческия си съперник.

Германецът признава, че никога не е обичал заглавията относно "червените дяволи" преди дерби да са с негативен оттенък, защото това може само да мобилизира съперника, който с добро представяне в дербито може да преобърне сезона си.

"Имаме нужда от "Анфийлд", защото идват големи мачове. Такива са срещите с Юнайтед, с Арсенал, 1/4-финала за Купата на лигата срещу Уест Хам, двубоят на "Боксинг дей". Много по-добре е, че в тези четири мача сме домакини, но те пак са огромно предизвикателство.

Никога не обичам, когато заглавията за Юнайтед преди да играем с тях не са особено добри, защото това е мачът, в който те могат да оправят нещата. Не следя отблизо отбора, за да знам какъв точно е проблемът там. Но видях, че през миналия месец Ерик тен Хаг бе мениджър на месеца. Видях, че пак през миналия месец те бяха тимът във форма. Как може тогава всичко да е грешно? Не го разбирам. 7:0 беше странен резултат, който се случва веднъж в живота. Ако той помага на някого за следващия мач, това е на отборът, който е загубил с 0:7, а не на този, който е спечелил.

Просто ще играем футболен мач срещу исторически съперник на "Анфийлд". Това само по себе си е специален мач. Това искам и да видя - един специален мач.

Дали можем да елиминираме в този мач един от съперниците си за титлата? Не мисля. Има само едно нещо, за което излизаме, и това са трите точки. Ако нещо помага за мотивацията, ако има четири мача преди края на сезона и с това можем да направим последната стъпка, вероятно ще го спомена. Но в тази ситуация това просто не е така", заяви Клоп на днешната си пресконференция.