Клоп: Ще се хвърлим във Висшата лига; Ван Дайк: Разочаровани сме

Спорт
11:53 - 19 Април 2024
2011
Клоп: Ще се хвърлим във Висшата лига; Ван Дайк: Разочаровани сме

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп говори след отпадането на водения от него отбор от Лига Европа. Въпреки че мърсисайдци победиха Аталанта с 1:0 в Бергамо, италианският тим продължава напред след успеха си с 3:0 в първия четвъртфинален двубой между двата тима.

„Беше ясно, че си поставихме огромно препятствие сами. Много ми хареса мачът тази вечер с желанието и силата, които показват момчетата. Беше невероятно от тяхна страна“, започна Клоп.

„Беше наистина трудно и бяхме прекалено прибързани на моменти. Ако Трент Александър-Арнолд беше малко по-здрав, можехме да продължим малко по-дълго, но е лудост, че той дори игра! В крайна сметка той беше без гориво в резервоара си. Спечелихме мача и това беше реакцията, която искахме да покажем. Беше трудно и знаехме, че ще бъде, но те заслужават да преминат на 100%“, каза още той.

„Трябва да се съсредоточим върху лигата и точно това ще правим оттук нататък. Тази вечер спечелихме мача, така че се връщаме към победите. Имаме няколко дни да се възстановим, за да играем отново срещу Фулъм. Това ще бъде различно игра, но ще бъде трудно", коментира Клоп.

За това как се чувства, Клоп заяви: „Емоциите са смесени. Излязохме, но съм доволен от играта. Бихме искали да можехме да отидем в Дъблин, но това не се случи. Сега ни остава едно състезание и ще се хвърлим изцяло в него“.

Капитанът на Ливърпул Върджил ван Дайк говори след отпадането на своя тим от Лига Европа.

„Първо искам да отделя дължимото на Аталанта. Миналата седмица бяхме много слаби и те направиха добър мач. Заслужаваха да продължат, защото ние сами си го затруднихме реванша. Тази вечер беше добър мач и показахме страхотна битка. Беше подобрение, но реалността е, че сме аут и трябва много бързо да се възстановим и да пътуваме за Лондон в събота“, заяви Ван Дайк.

„Опитахме се и имахме възможности. Разочаровани сме, че отпаднахме от състезанието, тъй като наистина искахме да го спечелим“, призна той.

„Нуждаем се от всички сега за последния тласък в лигата. Надяваме се, че нашите фенове ще бъдат там, защото имаме нужда от тях сега повече от всякога, защото всичко все още е възможно“, завърши нидерландският национал.