Клоунадата "Георги Петков"

Ветеранът и вратар на Славия е рекордьор по палячовщини и симулации

Спорт
14:23 - 11 Април 2023
8019
Клоунадата "Георги Петков"

Георги Петков продължава да играе. Продължава и да прави своите коронни номера в малкото мачове, в които се появява. Роденият в Пазарджик страж, който през март навърши 47 години, отдавна е в българския футбол, но наред с успехите му, той ще бъде запомнен и с тарикатските и провокиращи изпълнения на тревното покритие.

Затова е мразен от доста фенове и е наричан с всевъзможни прякори. В последния кръг срещу ЦСКА, спечелен от армейците с 2:0 на стадион "Александър Шаламанов", Петков провокираше и играчи, и фенове, а наред с това бавеше играта, правеше се на клоун - нещото, което най-добре може.

А ето и кратка ретроспекция на идиотските изпълнения на стража, изровена и написана от Тихомир Чергов, публикувана из групите за футбол във Фейсбук:

"Годината е 1996-а, премиер на България е Жан Виденов, Стоичков е все още един от най-добрите футболисти в света, бъдещата актриса Мария Бакалова се ражда.

Георги Петков дебютира на вратата на Славия, противниковите фенове му лепват подигравателния прякор "Урсула" (на известния в онези години травестит Урсула) заради буйната прическа.

Още от дебютните си мачове дразни противниковите фенове с постоянни провокации и бавене на време.

Годината е 2006-а, премиер на България е Сергей Станишев заедно с "Тройната коалиция", Стоичков е треньор на националния отбор, Мария Бакалова е симпатично десетгодишно момиченце. Георги Петков играе 1/4-финал в Европа с Левски, все така провокира съперници и противникови фенове.

Годината е 2013-а, Бойко Борисов е подал оставка преди няколко месеца, а кабинетът "Орешарски" точно е съставен, само след седмици ще избухнат протестите, покрай които цяло поколение "протестъри" си накупиха апартаменти и направиха кариери.

Стоичков е пенсиониран коментатор в Маями, а Мария Бакалова все още е в гимназията. Георги Петков вече е наричан "ветеран", играе за Славия и участва в паметния мач на "Герена", в който с героични спасявания отнема титлата на Левски, след което демонстративно показва "мустаци" пред ложите.

9 април 2023 г., България е в правителствена криза, очаква се пореден служебен кабинет на президента Радев. Стоичков се доближата до 60-тия си юбилей, Мария Бакалова наближава 30-така.

Георги Петков отново пази на вратата на Славия, отново провокира и прави знаци на противниковите фенове... От трибуните се запява вече близо 30-годишния музикален шлагер "Урсула, Урсула, Урсула!"

Почти всичко се променя, но има някои неща, които остават вечни.

Толкова за той примат Урсула!".