Кметът на Царево: Морето изхвърли тялото на мъж, издирваме две жени

Международен катер се включва в претърсването, както и лодка на "Гранична полиция"

Новини
08:51 - 06 Септември 2023
2128
Кметът на Царево: Морето изхвърли тялото на мъж, издирваме две жени

„Снощи морето изхвърли на брега мъж, който всеки момент очакваме да бъде идентифициран Все още се издирват две жени”. Това pаяви пред Нова кметът на Царево Георги Лапчев. 

Снощи стана ясно, че потопът е отнесъл в морето ветеринарната лекарка д-р Даниела Йорданова, която е дъщерята на председателя на Районния съд в Царево Мария Москова. Двете са били в автомобил "Нисан", който попада в реката, а оттам е пометен от вълните. Вчера тялото на една от жените е било изхвърлено от морето, но само след 10 минути вълните го прибрали обратно.

Спасители продължават да претърсват целия залив. Градоначалникът се надява издирваните да бъдат живи и здрави, въпреки мрачните прогнози Международен катер и катер на „Гранична полиция” ще се включат в издирването.

Пред репортери старши комисар Емил Павлов заяви, че издирваните две жени - Даниела Йорданова и Мария Москова са на 54 и на 30 години. При обход полицаите са открили труп на жена, но не знаят дали тя не е една от тях. От 10,30 във вторник, жените са в неизвестност. Автомобилът им попада в  реката и го отвлича в морето. Постъпилият сигнал на спешния телефон 112 е само за двете жени, уточни той.

Установеният загинал мъж при наводнението е на 61 г., родом от Смолян. Той е извършвал строително-монтажни дейности на новата къща на две жени, които все още се издирват.

„Има досъдебни производства за наводнени и непочистени дерета и сигнали до РИОСВ. Те са за добиване на инертни материали от коритото на река Черна, непосредствено до устието”, твърди общинският съветник Емил Пейчев. По думите му плуващите в реката боклуци и дори гуми най-вероятно са запушили коритото и водата е скъсала моста.

От потопа по Черноморието най-сериозно бе засегната община Царево. Под вода са Лозенец, Арапя, Варвара и всички къмпинги от Созопол до Синеморец. Пътят Царево - Варвара е от най-засегнатите в района на потопа. Наводненията срутват основите на моста и го правят на практика неизползваем.

Пътното трасе е напълно затворено. Дерето под моста е изцяло залято, а в момента водата се е оттекла и е оставила своите следи. Днес от Сливен ще бъде докаран понтонен мост, докато тече ремонтът на повредения.