Кметът на Добрич оглави партията, създадена от Кунева

Йордан Йорданов претендираше за патента на наименованието "Продължаваме промяната", било негово хрумване

Новини
18:10 - 26 Февруари 2023
3250
Кметът на Добрич оглави партията, създадена от Кунева

Кметът на Добрич Йордан Йорданов беше избран за нов председател на "Движение България на гражданите". Той получи единодушна подкрепа на петото национално събрание на партията.

Йорданов заменя на поста Димитър Делчев. Въпреки че е само на 36 години, новият председател на ДБГ е втори мандат кмет на Добрич. През 2015 г. той печели изборите, след като е издигнат от Реформаторския блок. Четири години по-късно печели втори мандат с подкрепата на коалиция, в която участват "Движение България на гражданите", НДСВ, "Съюз на свободните демократи" и "Глас народен".

Йорданов е и сред учредителите на инициативния комитет, който издига Румен Радев и Илияна Йотова за втори президентски мандат.

Кметът на Добрич нашумя с претенциите си върху името "Продължаваме промяната". Когато Кирил Петков и Асен Василев обявиха как ще се казва тяхната формация, Йорданов заяви, че още от 2019 г. в Добрич е имало такава местна коалиция за избори. 

"Когато формацията на Кирил Петков и Асен Василев се яви на изборите и опънаха шатра в Добрич, хората питаха дали това е коалиция на г-н Йорданов.", каза тогава кметът на Добрич.