Кметът на Елшица за Lupa.bg: Няма драма - имаме храна и лекар, нямаме вирус

Митко Кочев се чуди откъде се появяват информации за „тежкото положение” в панагюрското село

Актуални новини
14:47 - 23 Април 2020
4814
Кметът на Елшица за Lupa.bg: Няма драма - имаме храна и лекар, нямаме вирус

„Няма никаква драма в Елшица – храна имаме, магазините са отворени, имаме зъболекар, лекар, нямаме вирус”. Така кметът на панагюрското с. Елшица Митко Кочев коментира пред Lupa.bg публикациите, че селото с близо 600 жители е откъснато от света без никакъв транспорт насред изолацията, без лекари и нула внимание от държавата.

„Лично карам хората с автомобила си по лекари, ако се наложи, за проблема с рейса вече съм алармирал областната администрация, нека мине извънредното положение и ще го решим. Социалният патронаж работи, всеки петък доставях храна на самотноживеещите и болните, утре отивам до „Асарел Медет”, за да получа пакети с храна, помощ за най-бедните. Аз ще ги взема и лично ще ги занеса на хората”, категоричен е кметът.

В началото на годината хората от Елшица останали без автобуси до Пазарджик, а преди седмица спрял и рейсът до Панагюрище, който е на 28 километра от Елшица.

„За нас общината не е мащеха, постоянно се чувам с кмета на Панагюрище, правим всичко, за да са добре хората. Чудя се откъде излизат такива информации за „тежкото положение” в Елшица? Има хора, дето един пирон не са забили в живота си и все мрънкат, това се случва и в нормално време”, обяснява ситуацията управникът.