Кметът на Перник: Нинова се страхува да не стана лидер на БСП

Новини
18:40 - 21 Декември 2020
5972
Кметът на Перник: Нинова се страхува да не стана лидер на БСП

Напрежението около пернишкия кмет през последните дни става все по-голямо. Градът отново влезе в националните медии, този път с безпрецедентното разграничаване на ръководството на БСП и лидера Корнелия Нинова от пернишкия кмет Станислав Владимиров.

"Абсурдно е, но се получава, че лидерът на БСП не харесва всеки, които победи ГЕРБ. Не харесва Елена Йончева – успешен евродепутат, не харесва ген. Румен Радев – победил ГЕРБ на президентските избори, вече не харесва един от двата си областни кмета, победили ГЕРБ на местните избори. С голямо съжаление виждаме, че ръководството на БСП е избрало сценарий, в който извършва убийство на своите герои. Това е грозна политика, която не служи на хората и подвежда избирателя", казва в интервю за "ЗаПерник" Станислав Владимиров.

Според него, ако лидерът на БСП смени отрицателното си мислене и поведение с положително, може би ще започне да получава и положителни резултати. Той обаче отказва да коментира слухове за изключването му от партията.

"Неоснователният страх да не стана лидер на БСП стои зад последните атаки на сегашното ръководство на партията срещу мен.

Политиката обаче е за смели хора, които не ги е страх да бъдат двигател на промяната", заявява кметът на Перник. Той е убеден, че лидерът на БСП трябва да стои в центъра на обществото и да свързва, а не да разделя хората

Станислав Владимиров коментира и доста непопулярната мярка да направи съкращения в сектор „Култура“ в Перник и да премахне неработещите звена, които според него гълтали милиони.

"Говорим за една администрация, която се възпроизвежда и спира да произвежда. Не трябва да крием днешната си безотговорност в спомени от миналото. Опитвам се да осъзнаем собствената си отговорност за бъдещето. Ето защо работя ден и нощ. Работя със сърце и душа. Възстановяваме Перник буквално от нулата. Оптимист съм и имам много енергия, заредена от хората, които ме подкрепят и вярват. Това са хората, които няма да предам", уверен е Владимиров. 

Кметът на Перник утре ще коментира тази и други теми в сутрешния блок на Би Ти Ви, научи още Lupa. bg.