Кметът на Пловдив: Цветанов си отиде, но цветановщината остава

"Няма да стане!", отсече за исканата от ГЕРБ оставка на заместника му Здравко Димитров

Новини
15:10 - 15 Декември 2021
2274
Кметът на Пловдив: Цветанов си отиде, но цветановщината остава

Кметът на Пловдив Здравко Димитров коментира исканата оставка на заместника му Пламен Райчев с думите: "Няма как да стане!". Цветанов си отиде, но цветановщината остана, добави той пред "24 часа". 

"Това е най-работещият ми заместник", допълни Зико. И категорично обяви, че няма да се раздели със заместника си по строителството. Той изтъкна, че по негово време е въведено асфалтиране на кръстовища в Пловдив посред нощ. "Това в България не се е случвало", каза още градоначалникът.

"Йордан Илиев (шефът на съветниците от ГЕРБ - б.а.) може да иска всичко", отсече Зико. И попита: "Къде има улични ремонти без задръствания". Според градоначалника не е редно чрез медии да си общуват той и районните кметове. "Ние сме от една партия", допълни Димитров.

Попитан на какво се дължи разнобоят между него и групата на ГЕРБ в местния парламент, кметът отговори: "Цветанов си отиде, но цветановщината в Пловдив остана", визирайки градския лидер на ГЕРБ Иван Тотев. 

Здравко Димитров изтъкна, че проектът, с който се извършват ремонтите в кв. "Гладно поле", е бил спасен в последния момент именно от Пламен Райчев. "Беше почти изтърван от нехайството на предишния главен инженер в общината Йордан Калев. Ако не бяхме спасили тези пари, не само щяхме да ги изтървем, но щяха и да ни глобят", добави Зико.

Той се извинява на гражданите за неудобствата по време на строителните дейности. "Но ремонтите се правят по възможно най-бързия начин", обобщи Димитров.