Кметът на Приморско се оттегля след 12 г. царуване

Иван Гайков е най-вероятният наследник на Димитър Германов

Новини
19:38 - 31 Август 2023
17711
Кметът на Приморско се оттегля след 12 г. царуване

Пореден знаков кмет на ГЕРБ в Бургаска област няма да се кандидатира за нов мандат на предстоящите местни избори, пише zonaburgas.bg. След изненадващото оттегляне на кметът на Царево Георги Лапчев от изборната надпревара, това ще направи и градоначалникът на Приморско Димитър Германов.

 След 12-годишно царуване и три последователни мандата, Германов няма да бъде кандидатът на ГЕРБ за кмет на Приморско. Пред zonaburgas.bg. Димитър Германов намеква, че няма да участва в предстоящите избори.

Така кандидатът на ГЕРБ за кмет на Приморско ще бъде Иван Гайков, макар от партията все още да не са обявили официално името на своя фаворит. Формално общинската структура е предложила и друга кандидатура – на Борислав Киров, дългогодишен управител и съдружник в туристическите дружества на местният бизнесмен Йордан Христов, нашумял печално в аферата „Мис Бикини“.

Очаква се решението кой да бъде кандидатът за кмет на ГЕРБ в Приморско да бъде взето в понеделник лично от лидера на партията Бойко Борисов и впоследствие обявено официално.

Иван Гайков е най-вероятният кандидат на ГЕРБ за кмет на Приморско. Снимки: Фейсбук

Почти сигурният нов избраник на ГЕРБ за кмет на Приморско Иван Гайков е на 40-годишна възраст, а голямото му предимство е, че е местен жител, потомък на един от първите родове, заселили се в крайморското градче.

Иван Гайков познава в детайли проблемите на Приморско благодарение на дългогодишния си административен опит. През последните години той ръководеше чистотата в морското градче и получи много овации за безупречната си работа, преди миналата зима изненадващо да се оттегли. Тогава тръгнаха слухове, че умишлено е притиснат от кмета Германов, който се гласял за четвърти мандат и искал да разчисти рано-рано конкуренцията.