Кметът на Сандански спаси кожата, пуснаха го без обвинение!

Новини
15:46 - 15 Ноември 2021
2257
Кметът на Сандански спаси кожата, пуснаха го без обвинение!

Кметът на община Сандански Атанас Стоянов от ВМРО ще бъде освободен от ареста, след близо 24 часа. Той ще бъде освободен без да му бъде повдигнато обвинение, защото прокуратурата не е открила достатъчно доказателства.

 Той бе задържан в деня на изборите, около 19,30 часа в района на ул. "Георги Кирков" в санданското с. Ново Делчево. Акцията е била по сигнал, получен в МВР, че се готви купуване на гласове за определен кандидат от голяма партия. Служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" спрели за проверка личната кола "Ауди" на кмета.

Отворили жабката и видяли два плика. В този момент Стоянов започнал да се обяснява, че пликовете не са негови и някой му ги е подхвърлил. Изведен бил навън и след пристигането на дежурен прокурор е направен обиск на автомобила. Намерен е хартиен плик, съдържащ листове със списъци с имена на лица, населени места и цифри, както и сумата от 2240 лева в банкноти от по 20 лв.

Малко след това е задържан за кратко и кметът на близкото село Склаве Павел Пъхнев, който обаче само дал обяснения и е пуснат. Задържан е бил и В. К. от с. Склаве, а по случая е образувано досъдебно производство за купуване на гласове, като работата продължава. Досега са разпитани близо 70 свидетели, но все още няма повдигнати обвинения.

Първоначалната реакция на съпартийците на Стоянов бе, че това е постановка, а след това от ВМРО официално отказаха коментар. Местен и столичен адвокати консултират кмета.