Кметът на Враца разкритикува лекари за бягство на дядо

Новини
21:11 - 30 Април 2020
4083
Кметът на Враца разкритикува лекари за бягство на дядо

Кметът на Враца Калин Каменов разкритикува системата за бягството от градската болницата на 88-годишния дядо  от село Гара Орешец, който е болен от COVID-19.

"Да избяга 88-годишен дядо с деменция от изолирана зона не е добър атестат за хората, които работят там. Този път се размина без последици, защото пациентът бързо е върнат без да влезе в контакт със случайно преминаващи граждани. Все още защитавам човешкото право тези хора да бъдат лекувани във Враца, но днес искам да призова нашите медици да са много по-отговорни и внимателни, за да защитят и врачани! Очевидно е, че скептичните ни съграждани имат своето основание да са недоверчиви, но не бива да забравяме, че всеки греши и е жизнено важно от болницата да са се поучили от днешната грешка.", написа Каменов във Фейсбук профила си. 

Припомняме, че 88-годишен пациент с коронавирус, докаран във врачанската болница от дома във видинското село Гара Орешец, успя да избяга от отделението в петък вечерта.

Най-вероятно някой от  персонала е оставил ключовете на вратата и възрастният мъж сам си е отключил, коментира директорът на болницата д-р Петър Керемедчиев.

Въпреки, че е с доказана деменция, пациентът успял да се ориентира безпогрешно в голямата сграда, да напусне лечебното заведение и да излезе на улицата. Полицаите го намерили в района на близка бензиностанция и пациентът отново е прибран в отделението.