Кобрата: Доста по-добър съм от Чисора!

Имам опасения единствено от съдиите, защото сме в Лондон, твърди боксьорът ни

Спорт
15:53 - 05 Юли 2022
2091
Кобрата: Доста по-добър съм от Чисора!

Най-добрият български боксьор сред професионалистите Кубрат Пулев замина днес от летище ”София” за Лондон, където тази събота ще срещне британеца Дерек Чисора в “O2 Арена” в битка в тежка категория.

Кобрата бе придружаван от брат си Тервел Пулев, американския си треньор Ибн Кейсън и целия си щаб.

“Мотивацията ми е малко по-различна със същия съперник. Готов съм да докажа, че съм значително по-добър, от предния път. Няма човек, който може да ми оспори първата победа над Чисора.

Спортът не е война! Точно обратното на войната. В крайна сметка е важно участието. Това е участието. Но, той е такъв стил.

Харесвам, го. Казах му, че не може да обещава неща, които не може да изпълни. Не знам какво гаранции дава”, заяви Кубрат Пулев на летище ”София”.

“Еди Хърн да гледа за неговото поприще. Не мисля, че това е реално, който загуби да трябва да се пенсионира.

Чисора е винаги интересен, скандален - не трябва да се пенсионира. Не го виждам да е зле физически, но вероятно ще направи всичко възможно, за да победи.

Този път ще пробва да е малко по-различен. Вероятно ще е по настъпателен. Фаворит съм, защото съм го побеждавал. Няма нещо, в което да не го превъзхождам”, добави Кобрата.

“Пълните трибуни в “O2 Арена” не ме плашат! Много е важно е съдиите да присъждат обективно. Ако съм загубил, дайте ми загуба. Важно е реферът да не пречи. Вече съм доста опитен. Моят тим сме доста задружни, сплотени и единни. Не виждам какво може да ни бутне. Имам опасения единствено от съдиите, защото сме в Лондон”, категоричен е Кубрат.

“Чисора твърди само: “Нокаут, нокаут..”

Той вероятно си мисли, че не може да ме победи, ако не ме нокаутира. Схванал е наполовина, че съм по-бърз, по-силен и няма как да ме победи”, сигурен е Пулев.

“Любовта ми към българите е неизчерпаема. Защото ние сме такъв народ, заради ситуациите, в които сме в момента, не може да преоткрием самите нас, колко добри хора сме. Любовта трябва да бъде нашето послание към света”, завърши Кобрата.