Кобрата наглее: Ако е мъж, Джошуа ще ми даде реванш!

Бокс
20:45 - 14 Декември 2020
7338
Кобрата наглее: Ако е мъж, Джошуа ще ми даде реванш!

Боксьорът Кубрат Пулев демонстрира смайващо нахалство и гьонсуратлък 2 дни след като бе нокаутиран от световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа. В първата си телевизионна изява след нокаута на „Уембли Арена“, Кобрата се изцепи, че Джошуа с нищо не е по-добър от него и го призова да му даде реванш „ако е мъж“.

Никога не съм казвал, че някой нещо ми е виновен. Няма да търся оправдание и обвинение. Най-много ме е яд, че Джошуа с нищо не беше повече от мен и можех да го победя. Естествено, едва ли ще стане, но ако е мъж на място, ще даде реванш", каза Кубрат Пулев пред Би Ти Ви.

Българският боксьор заяви, че не е чел коментарите по негов адрес след мача. „Глупавите хора гледат злобата, аз гледам хубавото, положителното. Ако има критика, ще се вслушам в нея. От всичко си вадя уроци. Интелигентният човек си вади уроци от всичко“, каза Кобрата.

Изказването му идва по-малко от 48 часа след поражението с нокаут, предшестван от общо 4 нокдауна в боксовия мач с Антъни Джошуа. Статистиката от боя също е трагична за Кобрата. Той е нанесъл една 41 точни удара срещу Джошуа, докато британецът го просна на пода в 9-ия рунд при 116-тото си точно кроше.

Поведението на Кубрат Пулев, демонстрирано преди и след загубата от Джошуа, предизвика противоречиви реакции в България. Мнозина се възмутиха от арогантното му държане и отправени обиди към Джошуа на кантара преди боя, както и от начина, по който Кубрат прие нокаута си. След като се свести и се изправи на крака, Кобрата не стисна ръката на Джошуа, а го посъветва да запомни кой е.