Коце Ангелов: Хинков май обича да послъгва

Здравният министър почти ми се извини за детската болница, обясни ексминистърът

Новини
12:39 - 17 Юли 2023
1607
Коце Ангелов: Хинков май обича да послъгва

"Христо Хинков май обича да послъгва", пише във фейсбук профила си проф. Костадин Ангелов. Поводът са думите на здравния министър Христи Хинков пред bTV тази сутрин:

"Той почти ми се извини в парламента за това, че всъщност, по негов начин, че е казал нещо което не е точно така", това заяви Хинков пред bTV относно разговор с Костадин Ангелов за строежа на Националната детска болница. Поводът е публикация на Ангелов за спиране на строежа на лечебното заведение. Ангелов отвърна:

"Днес съобщи по bTV, че съм му се бил извинил, по мой си начин.

Това просто е много далеч от истината, казано възможно най-деликатно.

Единственият ми разговор с министъра в последната седмица се състоя в кафенето на НС. Хинков ме покани да му гостувам в министерството идните дни. Това е.

Хубаво е да се знае, ако някой е забравил, че България е парламентарна република и в качеството си на предс. на здравната комисия, с колегите сме длъжни да изискваме и възлагаме, а министърът да изпълнява! Не да се извиняваме.

Иначе новината за спирането на детската болница беше изречена в национален ефир (пак по bTV) от Николай Болтаджиев, чиито бизнес партньор пък преди това е бил в кабинета на министъра.