КОД на Петър Москов крепи кабинета

Консерваторите се обявиха твърдо против служебно правителство на Радев

Новини
12:36 - 14 Юли 2020
4004
КОД на Петър Москов крепи кабинета

Консервативната партия на бившия здравен министър д-р Петър Москов "КОД" се обяви категорично против падането на кабинета "Борисов" 3. Въпреки критиките към властта крайнодесните не смятат, че с края на това управление и назначаването на служебно правителство на президента Румен Радев би било удачно за справяне с оформящата се политическа криза.

"Управляващото мнозинство с поредица от непрозрачни действия и липса на ясни приоритети, предизвика сериозна политическа криза в страната", смятат от КОД. Но в същото време не са убедени, че служебен кабинет с неясен времеви хоризонт, не е решение на политическите проблеми, както и не може да отговори на обществените нагласи и искания. От партията на Москов са на мнение, че се е изчерпало и участието на патриотите във властта. 

"Такова служебно правителство ще задълбочи и ще тласне в неправилна посока политиките по острите проблеми пред българското общество, а именно: действия по справяне с икономическите предизвикателства, действия по овладяване на епидемията, действия по откъсването на България от геополитическото влияние на Русия", пишат в декларация до "Дондуков" 1 от КОД. 

Според тях единственият полезен ход за обществото е правителството да влезе в парламента с искане на вот на доверие до края на месец юли.

Освен това настояват за ясно начертаване на мерките на кабинета, както за справяне със здравната криза, така и по отношение на икономиката и дългосрочните енергийни проекти.