Кое е лай*ото, нападнало Полина Паунова? (ВИДЕА+СНИМКИ)

Политика
17:32 - 06 Август 2020
14499
Кое е лай*ото, нападнало Полина Паунова? (ВИДЕА+СНИМКИ)

Кое е лай*ото, което нападна журналиста Полина Паунова на ГЕРБ конференцията в София? Това е въпросът, който си задават и протестиращи, и подкрепящи властта, че дори и МВР. Lupa.bg се поразрови и установи, че нападателите на репортерката са поне двама, които са приятели, според самата Паунова.

Версиите за самоличността на единия от тях са няколко. Последно единият от разбойниците бе идентифициран като Симеон Стойчев, бивш състезател по тайбокс (виж видеото в края на текста, б.ред.).

Първо плъзна мълвата, че тарикатът, атакувал Полина Паунова и Генка Шикерова, е част от хайка, пратена от варненската групировка ТИМ на конференцията на ГЕРБ в „София Тех Парк”. Доказателства за съпричастност на гамена към трибуквената организация обаче няма.

Другата версия е, че Симеон Стойчев - Монката, бил редовен участник в антиправителствените протести, които блокират всеки ден София пред последния месец. Наши източници потвърдиха, че младият мъж е забелязван в тълпата, но остава мистерия дали е там като недоволен от Бойко Борисов гражданин, или като съгледвач и провокатор, който по даден сигнал да компрометира бунта с кървави изстъпления.

Третият вариант, пълзящ в медиите, гласи, че Симеон Стойчев е охранител във фирма „Боду СОД”, която е ангажирана да пази партийното събитие на ГЕРБ. По-рано днес в интервю пред Би Ти Ви пиарът на ГЕРБ Никола Николов остро нападна охранителната фирма, че не си е свършила добре работата и обвини собственика на компанията, че целенасочено и дошъл със скъп автомобил в София Тех Парк, за да прави внушението, че актива на ГЕРБ притежава подобни скъпи автомобили.

Този млад мъж бе посочен като Симеон Стойчев

До момента няма арестувани за побоите, заснети от десетки камери.

Монката се оказа шампион по тайландски бокс (муай-тай). До преди година и половина се е състезавал в Спортен клуб "Армеец". От СК "Армеец" обаче опровергаха твърденията, че Стойчев е работил за тях.

Ето и позицията на СК Армеец:

Във връзка с получени запитвания, искаме официално да заявим, че СК „Армеец“ няма нищо общо със състезателя Симеон Стойчев и към настоящия момент не поддържа контакт с него.

От повече от година и половина Симеон не тренира и не се състезава за СК „Армеец“. Разграничаваме се от всякакви опити предполагаеми действия на бивш състезател да бъдат приписани на клуба и работещите и трениращите в него, които ежедневно влагаме усилия за развитието на добрите практики в спорта в България. "Неверни са и твърденията, че работи или е работил за клуба" . Като спортисти ние подкрепяме и насърчаваме спортсменството и дисциплината и осъждаме всякакви форми на агресия и насилие.

Според официалната версия на ГЕРБ биячите на партийната сбирка били провокатори - теза, която обаче се разминава съществено с поведението на официалната охрана, пиарите на партията и самите делегати на мероприятието.

По-рано днес самата Полина Паунова публикува снимка на нападателя си със следния коментар:

Това, мисля, че е най-чистият кадър на мъжа, който вчера блъскаше мен и Генка, и който упорито криеше лицето си. Сега, докато си преглеждам оцелелите и откъслечни кадри в телефона ми, открих го. Без маска. С напълно разпознаваемо лице.

Според източник на Lupa.bg, вероятно това е вторият агресор, нападнал журналистките на събитието на ГЕРБ.

До момента е мистерия самоличността на този мъж

Вижте видео на агресора Симеон Стойчев като професионален боец: