Кой е българинът, хванат с 46 пакетчета кокаин в стомаха в Доминикана?

Новини
18:43 - 26 Януари 2020
8981
Кой е българинът, хванат с 46 пакетчета кокаин в стомаха в Доминикана?

Българин е бил задържан с цели 46 пликчета кокаин в стомаха в Доминиканската република, съобщи по-рано днес Lupa.bg, позовавайки се информация в местното онлайн издание "Доминикан тудей". Както информирахме, нашенецът е бил арестуван на международното летище на Пунта Кана, където минавал проверка, за да се качи на полет за Белгия. Преди малко стана ясно кой е човека.

Според изданието българина се е идентифицирал с името Todorov Svetoskavmar. Най-вероятно обаче той се казва Светослав Тодоров. На властите им направило впечатление, че той често посещава държавата.

Българинът бил откаран в болница, където кокаинът бил незабавно изваден от стомаха му. Властите в Доминиканската република смятат, че той е бил използван като "муле". От началото на годината на различни летища в карибската страна са били задържани общо 13 наркотрафиканти. До този момент българин не е бил задържан с наркотици в тялото.

Преди време в Доминиканската република е била разбита наркотрафикантска мрежа, вербувала чужденци, за да ги използва като "мулета" за пренасяне на дрога в различни държави, предимно в Европа, припомня онлайн изданието.