Кой е бежанецът, изнасилил в София млада българка?

Новини
15:01 - 01 Юли 2019
5472
Кой е бежанецът, изнасилил в София млада българка?

Бежанецът, който изнасили брутално млада жена в София в сряда, 26 юни, е работил като коняр в Борисовата градина, научи Lupa.bg. Извергът е от Алжир и се казва Осман Абас. Той е на 29 години.

Междувременно се появиха потресаващи подробности за престъплението край Конната база в София. Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство, в хода на което към наказателна отговорност е привлечен 29-годишния Осман Абас, за това, че:

Конната база в Борисовата градинка. Тук е работил от няколко месеца алжиреца Осман Абас

На 26 юни 2019 г., около 01,40 часа, на столичната ул. „Цар Иван Асен II“, срещу 12 СОУ „Цар Иван Асен II“, той се съвкупил със С., като употребил за това сила и заплашване – преметнал едната си ръка откъм гърба й, а с другата опрял острие от парче стъкло във врата й, придърпал я назад и я повалил върху тротоара. Непосредствено след това Абас затиснал с тялото си пострадалата, като говорейки й на английски език й заявил: „Ще те нарежа!“. Той е направил прорези със стъклото по дясната страна на врата й и по ръката й. Сломявайки по този начин съпротивата й, Абас осъществил полов акт с пострадалата противно на волята й. Това е престъпление по чл.152, ал.1, т.2 от НК.

На същата дата и място, около 01,45 часа, Абас отнел чужди движими вещи – сумата от 140 лв., от владението на С., с намерение противозаконно да ги присвои, като употребили за това заплашване –държейки острие от стъкло в дясната си ръка заявил на С.: „Дай пари!“. Това представлява престъпление по чл. 198, ал. 1, пр. 2 от НК.

Осман Абас е многократно осъждан. Предвид високата обществена опасност на деянията, както и на извършителя, прокурорът е постановил задържането на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на районния съд днес, 1 юли, за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Снимката в заглавието е илюстративна