Кой е виновен за нелепата смърт на бармана Виктор в Созопол?

Новини
03:29 - 30 Май 2019
12285
Кой е виновен за нелепата смърт на бармана Виктор в Созопол?

25-годишният барман Виктор Върбанов, който загина нелепо в крайбрежен бар в Созопол, не е имал сключен трудов договор, установи спешна инспекцията по труда в черноморския град. Той изобщо не е трябвало да бъде на работа в популярното заведение "Хедон" в момента, в който е издъхнал.

Момчето тръгнало към кухнята на все още неработещото заведение, но след като не открил ключа, направил опит да влезе от малкото прозорче, от което готвачите предават храната, разказаха на място очевидци. Тогава се чул силен шум и минута по-късно колегите открили безжизненото му тяло. Една от версиите за инцидента е токов удар. Инспекцията по труда извърши проверка на място. Бяха констатирани обичайните нередности.

Виктор е бил един от най-добрите бармани у нас, с куп награди от състезания

„По информацията, която имам към момента, по проверка по ЕГН, няма регистриран трудов договор с момчето. Ще има санкция за това, че той е бил нает без трудов договор, но санкцията за неосигурени безопасни условия на труд също не е малка'', коментира пред Нова телевизия Павлин Васков, директор в Инспекцията по труда - Бургас. Възможно е заведението да бъде затворено точно преди старта на сезона.

Фирмата-наемател на обекта е с регистрация в София. Техен представител не беше открит за коментар от репортер на Lupa.bg. Миналата година същото това заведение - "Хедон", беше запечатвано няколко пъти от тогавашния вицепремиер Валери Симеонов за нарушаване на нощната тишина в Созопол. Дали ще има виновни и наказани след тежкия инцидент, зависи от съдебно-медицинската експертиза. В курортния град са категорични, че бара работи напук на всякакви правила, но няма сила, която да го затвори.

Барманът Виктор Върбанов е от Шумен. Според съгражданите му, 25-годишното момче е имало дългогодишен опит като барман и това е била истинската му страст. Въпреки крехката си възраст, работил още от ученик и вече имал почти 8 години стаж. Само преди няколко месеца той е получил 2-а награда на национален конкурс за бармани.

Виктор Върбанов загина нелепо в Созопол само на 25 години