Кой ще цоца от цицките на Президента?

Ситуацията напомня един брадат виц за другаря Тодор Живков, който явно мяза на сегашния ни държавен глава не само в лице и маниери

Коментар
20:01 - 10 Юни 2024
14988
Кой ще цоца от цицките на Президента?

Най-големият предизборен хит това лято безспорно бяха заголените цици на президента Румен Радев в деня за размисъл. Като отговорен гласоподавател и аз си позволих да се замисля по няколко теми, а именно – що за метафора беше поставил ген. Решетников във фотоса на подопечния си? Очевиден е намекът за майката-хранителница на народа, за дащния рог на изобилието. Само че кой точно ще бозае от напъпилите гърди на главнокомандващия, картината оставя за персонално критическо разяснение.

Ситуацията ми напомня един брадат виц за другаря Тодор Живков, който явно мяза на сегашния ни държавен глава не само в лице и маниери. Та поръчал си Тато на известен художник героичен портрет до кръста. Когато произведението било готово, генсекът видял следното - най-отгоре било нарисувано слънце, под слънцето - равностранен триъгълник, а под триъгълника - две големи женски гърди.

Тодор Живков помислил малко и като правешката му глава не успяла да стигне до посланието, помолил автора за разяснение.

- Слънцето - това сте Вие, другарю Живков, - казал художникът.

- Е, аз така и си бех помислил - възкликнал възхитен Тодор Живков - Но кажете за триъгълника.

- Триъгълникът символизира единството между интелигенцията, работническата класа и трудовите селяни.

Възхитен от идеологическата издържаност на портрета, Тодор Живков запитал за гърдите.

- От едната смуче работническата класа, а от другата - трудовото селячество.

- А интелигенцията? - учудил се другарят Живков.

- Е, нали само до кръста...

Та и нашият пилот-водолаз, когото за кратко можем да наричаме вече пидолаз, очерта триединството на българското общество по време на втория си мандат. От лявата му гърда ще смучат копринките и ушевчетата, които акат кеш и касиерстват на групичката зелени чорапи по пътя към овладяване на службите и митниците.

На дясната цицка са увиснали пробни проектчета за дебили като воините на светлината на тлъстия бивш милиционер Никито Марков, които да проправят чрез принципа на пробата и грешката пътя за популистка партия, оглавена от Радев или догодина, или след края на мандата му.

И какво остава за нормалната част на българския народ, която нито е на хранилка на „Дондуков“, нито участва в политическото инженерство с кремълска марка? Ами за нея гърда няма и ще й се наложи да смуче оттам, откъдето го прави и Първата дама. Което от една страна си е някаква чест, ама от друга – не, мерси!

И още един паралел по оста Живков – Радев. Настоящият ни президент в продължение на около 3 години управляваше директно, разполагаше с всички лостове на изпълнителната власт така, както преди него го беше правил само Тато. Нито Костов, нито Царя, нито Бойко са съсредоточавали такъв ресурс в ръцете си. Откакто тази власт му се изплъзна, пидолазът е готов на всичко, за си възвърне контрола. Включително и нагледно и на голо да покаже на всеки къде му е мястото. Да видим кой ще захапе първи цицката.