Кой трови кучетата и котки в квартал "Манастирски ливади" в столицата?

Преди около 2-3 години починаха 6 домашни четириноги, които издъхнаха за броени минути

Новини
12:25 - 10 Април 2023
2927
Кой трови кучетата и котки в квартал "Манастирски ливади" в столицата?

Напоено с отрова месо. За това сигнализираха жители на столичния квартал "Манастирски ливади" пред Lupa.bg. Хората от района твърдят, че това е пореден случай за опит за справяне с уличните кучета и котки в района, макар те да са доста малко. Отровата се слага на различни места в квартала. Преди около 2-3 години така починаха 6 домашни кучета, които издъхнаха за броени минути. Тогава отровата се слагаше от мъж, охраняващ необитаем блок, който от 10 години не може да бъде въведен в експлоатация. Охранителят не искал кучетата да препикават кипарисите му и заради това сложил силна отрова. И до днес няма наказан.

Хората в квартала не знаят кой е злосторникът, но предполагат, че може да е плати на доцента кучемразец Андрей Куртенков, който стана известен с рекламите си за мъчителна смърт на кучета за скромната сума от 80-100 лв. В интернет се въртят и обяви от него и Светлин Минков, сватбен фотограф, в които предлагат срещу заплащане да застрелват или тровят кучета.

Андрей Куртенков

След като около името му се разшумя, той изтри част от най-бруталните си коментари във фейсбук, а днес изчезна и профилът му в социалната мрежа. Защитниците на животните, които искат неговото уволнение обаче пазят скрийншотове на всичките му постове и продължават да ги пращат до Лесотехническия с искане той да бъде лишен от преподавателска дейност. Сватбеният фотограф Светлин Минков също не може да бъде открит във фейсбук, изчезна и страницата му за сватбени снимки.