Кой зае мястото на Гена Трайкова в Би Ти Ви?

Новини
14:46 - 22 Януари 2021
2880
Кой зае мястото на Гена Трайкова в Би Ти Ви?

Журналистката Веселина Петракиева (на снимката вляво) зае мястото на напусналата Гена Трайкова и става главен редактор на новините на Би Ти Ви, съобщиха официално от медията днес. Петракиева има над 20-годишен опит в медиите, а в Би Ти Ви е от 2010 г.

Продуцентът на сутрешния блок "Тази сутрин" Искра Владимирова (на снимката вдясно) пък ще стане главен редактор на актуалните предавания. На този пост тя ще замени Валя Гиздарска, която е дългогодишен кадър на телевизията. Гиздарска също депозира молбата си за напускане вчера, за което Lupa.bg информира своевременно.

"Работил съм с Веселина Петракиева и Искра Владимирова в продължение на дълги години и съм впечатлен от техния професионализъм, интегритет и всеотдайност дори в ситуации с най-големи предизвикателства. Убеден съм, че те са точните хора, които могат да поемат отговорност за новините и актуалните предавания, и заедно ще продължим мисията на Би Ти Ви да предоставя най-висококачествената и обективна журналистика в страната. Благодарен съм на Гена Трайкова и Валя Гиздарска за значителния им принос към постиженията на нюзрума на Би Ти Ви като информационния източник с най-високо доверие, както и за многото успешни проекти, които реализирахме заедно като екип", казва Антон Хекимян, цитиран в прессъобщението на медията. Ето как са представени новите две имена в специалните биографични справки на телевизията:

Коя е Веселина Петракиева

Веселина Петракиева има 26-годишен опит в медиите, като е работила в БНТ, Нова ТВ, Re:TV (собственост на Иво Прокопиев - бележка на Lupa.bg) и PRO.BG. Тя започва кариерата си в Дарик радио, където е била репортер, редактор и водещ, както и зам. главен редактор на медията. Петракиева е магистър по журналистика и трудова и организационна психология. Има специализации в Дания, Холандия и САЩ. Съавтор е на книгата "Думите", издадена през 2008 г. Започва работа в Би Ти Ви през 2010 година и оттогава е четирикратен носител на наградата "Продуцент на годината" от създаването на годишните награди, връчвани от екипа на нюзрума на Би Ти Ви.


Коя е Искра Владимирова

Искра Владимирова създава един от най-успешните екипи в телевизията, като отговаря и за десетки извънредни телевизионни продукции, специални студиа на Би Ти Ви, както и за реализирането на предизборни телевизионни дебати, дискусии и изнесени предавания от различни градове в страната. Тя е изпълнителен продуцент на "Тази сутрин" от 2014 г. и под нейно ръководство сутрешният блок на Би Ти Ви затвърждава водещата си позиция по отношение на доверие и въздействие сред зрителите. В допълнение към новата си позиция Искра Владимирова ще продължи и с настоящата си роля в "Тази сутрин". Тя се присъединява към Би Ти Ви през 2009 г. като главен редактор на "Нека говорят" с РосенПетров. Има 25 години опит в сферата на телевизията, включително като репортер, продуцент и главен редактор в БНТ, Нова ТВ и други канали. Дипломира се като магистър по "Публична реч" в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" и продължава обучението си с докторантура по политическа риторика и обществени комуникации.

Извън официалната биографична справка на Би Ти Ви, Искра Владимирова е известна в медийните среди като първата съпруга на бившия шеф на НДК Мирослав Боршош. Двамата са родители на младата и талантлива актриса Радина Боршош.