Кокала: Корнелия Нинова и Иван Ченчев ме поканиха в БСП

Ще направя промени в спорта, ако стана министър, заяви Велев

Спорт
13:54 - 19 Март 2021
3934
Кокала: Корнелия Нинова и Иван Ченчев ме поканиха в БСП

"Изпих две бири след мач, седнах зад волана и полицията ме спря за проверка. Това не беше правилно, случи ми се за първи и последен път" - така футболната легенда на Левски Емил Велев коментира случая от 25 юни миналата година, когато бе заловен в Етрополе да шофира с 1,7 промила алкохол в кръвта.

Тогава Кокала обясни, че това се дължи на хапчетата, които взема за кръвно налягане.

Последният треньор, извел Левски до шампионската титла (през 2009 г.) гостува в Би Ти Ви по повод предстоящите избори. Както вече стана ясно, Велев е представител на гражданската квота на БСП.

Обясни, че е получил покана лично от Корнелия Нинова и Иван Ченчев. Кокала се гласи за спортен министър, ако БСП спечели изборите. 

Запитан от водещия Златимир Йочев как ще си контролира кръвното налягане, което неминуемо ще вдига, ако влезе в парламента като депутат, Велев отсече: "Има вече нови медикаменти, ще се справя".

"България е абдикирала от проблемите в спорта, там има какво да се направи. Трябва да се развие спортната медицина, трябва нов модел на управление в ученическия спорт", посочи футболният специалист. 

Той коментира, че ако бъде избран за депутат, ще се опита да сдържа темперамента си.

"По принцип съм агресивна натура и няма да позволя нещата, които не са добре, да продължават да съществуват. Бих искал да променя доста неща в спортната инфраструктура, в съседните държави построиха редица модерни стадиони", каза още Кокала. 

Спортната легенда беше категоричен, че ще положи усилия да промени речника си и в пленарната зала няма да използва думи като „селтак“ и „пирамидаджия“. Запитан за програмата на БСП и по-конкретно еднократните помощи за деца, Велев не успя да каже конкретната сума.

"Бях добър играч и треньор. Смятам, че и в новото амплоа мога да бъда също добър и перспективен. Корнелия Нинова е добър стратег, доста интелигентна и със сериозен политически опит", добави 59-годишният Велев, но не пожела да коментира отцепилите се от партията социалисти