Кокала: Всяко дарение за Левски е от полза

Не смятам, че парите имат мирис, заяви Емил Велев

Спорт
09:52 - 20 Май 2020
1358
Кокала: Всяко дарение за Левски е от полза

Последният треньор, извел Левски до шампионска титла - Емил Велев, обяви, че всяко дарение за клуба е от полза.

"Не смятам, че парите имат мирис. Говорите за Делян Пеевски? Аз мисля, че той е левскар, според мен е дарявал и преди, както и майка му Ирена Кръстева. Аз смятам, че всяко дарение е от полза в този момент. За какво ми е да разследвам от къде идва, защо идва", обяви Кокала.

"Всеки може да дарява. Все пак живеем в демокрация", добави той. "Има доста деца, които искат да тренират. Чакаме да ни позволят да подновим тренировки", добави той.

"Никой от сегашното ръководство на Левски не ми е звъннал. Защо да ни звънят? Ние търсим помощ. Ветераните, събрахме се и решихме да помогнем, даже закъсняхме. Аз агитирам да се помага на Левски, за да не изчезне от картата, но смятам, че Левски няма да се затрие. Става въпрос за всякаква помощ, дарения, който каквото може да даде. То не трябва да е еднократно", добави Велев.

"Единственото, което трябва да се следи е къде отиват парите - дали отиват към холандеца или към другия. По-добре е парите за отиват за българи", добави той. "Още от времето, когато бяхме със Сираков и Стоилов започнаха тия работи с чужденците. Помните Казанската афера Тогава летяха едни пари, може би останаха в мениджъра. Във футбола трябва да има опит, за да работиш", добави Велев.