Коко Гоф на полуфинал "Ролан Гарос"

В спор за място на финала американката ще се изправи срещу Мартина Тревизан

Спорт
18:18 - 31 Май 2022
3623
Коко Гоф на полуфинал "Ролан Гарос"

Коко Гоф е втората полуфиналистка при жените на Ролан Гарос. Американката победи своята сънародничка Слоун Стивънс със 7:5, 6:2 за малко над час и половина игра.

Гоф започна ударно двубоя, като проби още първото подаване на Стивънс и успя да поведе бързо с 3:0. В деветия гейм тя загуби подаването си, но с нов пробив в 12-ия гейм взе първия сет.

Във втората част имаше цели шест пробива. При резултат 7:5, 4:1 за Гоф двубоят бе прекъснат за около седем минути, защото привърженик на трибуните на "Филип Шатрие" се нуждаеше от медицинска помощ.

Гоф ще се изправи срещу Мартина Тревизан на полуфиналите, като италианката за първи път стига до тази фаза в Париж.

Тревизан победи в мач между левичарки Лейла Фернандес (Канада) с 6:2, 6:7(3), 6:3.

28-годишната Мартина се възползва от физическите проблеми на поставената под номер 17 Фернандес, за да триумфира след 2:21 часа игра и да стане първата полуфиналска в състезанието.

Тревизан доминираше в първия сет, който взе с пробиви на старта му и в седмия гейм. Във втората част тя навакса пасив от 1:3, а при 5:4 сервираше за победата и имаше мачбол, но не се възползва и допусна обрат след 3:7 точки в тайбрека.

В третия сет италианката дръпна с 4:0 и това се оказа решаващо.

Тревизан е в серия от десет поредни победи, след като на 21 май в Рабат (Мароко) спечели първата си титла в Тура Силната серия означава, че тя вече си гарантира първо влизане в топ 30 на световната ранглиста.

"Бях толкова близо до победата във втория сет, само на точка, но допуснах обрат. Хубавото беше, че това не ми повлия, запазих спокойствие, събрах се и направих страхотен старт на третата част. Щастлива съм. Трофеят в Рабат беше много специален за мен. Беше прекрасен край на една седмица, която ми донесе първа титла. Пристигнах тук пълна с енергия и самочувствие. В момента се наслаждавам на тениса. Радвам се, че всичко се развива отлично", коментира Тревизан, която стана първата италианка на полуфинал на "Ролан Гарос" след Сара Ерани през 2013 година.