Коко Гоф: Не ме сравнявайте със Серина Уилямс

Спорт
14:43 - 21 Февруари 2024
1374
Коко Гоф: Не ме сравнявайте със Серина Уилямс

Всички фенове на тениса продължават да възлагат големи надежди на Кори Гоф. Шампионката от Откритото първенство на САЩ 2023 вече е една от най-добрите в женския тур, а според мнозина, рано или късно, американката ще бъде и №1.

И докато специалисти и анализатори считат, че 19-годишната тийнейджърка ще достигне върха и ще спечели още титли от Големия шлем, самата Гоф гледа по-спокойно към бъдещето.
Тя остава пределно мотивирана и концентрирана, готова да преследва големи неща, а сега сподели от кого черпи вдъхновение и назова най-великата тенисистка в историята.

„Според мен, Серена Уилямс е най-великата в историята на нашия спорт. Това е моето мнение и многократно съм заявявала, че тя истински ме вдъхновява. Изобщо не се старая да се сравнявам със Серена, макар че някои хора обичат да го правят и твърдят, че аз ще постигна същите успехи. Не мисля така, моята цел не е да бъда като Уилямс, а да извървя своя собствен път. Това, че спечелих титла от шлема бе изключително важно за кариерата ми и тепърва се надявам да триумфирам с още доста големи трофеи. Едно е ясно обаче, и то е, че никога няма да надмина Серена по постижения, успехи и брой титли от четирите мейджъра, считам, че това е невъзможно.

Когато прекратя кариерата си един ден, желая хората да ме смятат за една от най-добрите в историята, просто да се говори за мен и за всичко, което съм постигнала без по никакъв начин да бъда сравнявана с когото и да е. Чувствам се напълно спокойна за бъдещето си, защото работя отдадено и не бързам. За всичко си има време и твърдо вярвам, че ще спечеля още титли от големия шлем, а това дали ще бъда номер 1 някога, тепърва ще разберем“, каза Гоф.