Коко Гоф - първата полуфиналистка на US Open

Американката срази Йелена Остапенко

Спорт
22:29 - 05 Септември 2023
3604
Коко Гоф - първата полуфиналистка на US Open

Американската тийнейджърка Коко Гоф се класира за първи път в кариерата си на полуфиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ, след като спечели убедителна победа с 6:0, 6:2 срещу поставената под номер 20 в схемата Йелена Остапенко от Латвия. 

Следващата съперничка на Гоф ще бъде излъчена от мача между Сорана Кърстя и Каролина Мухова. 

Остапенко спечели също в два сета последната среща между двете в Австралия през януари, но днес тя бе далеч от повторение на триумфа. Латвийката направи половината си двойни грешки от предния мач само в първите три гейма, което доведе до два поредни пробива в полза на американката само за девет минути. Така Гоф затвори първия сет в след 21 минути игра. 

Остапенко взе първия си гейм на старта на втория сет и го направи с пробив, но латвийката загуби и двата си сервиса на старта за 1:2. Тя взе още един гейм за 2:3 и остатъкът от сета бе доминиран от Гоф. Американката спечели три поредни гейма и финализира победата на трети мачбол. 

Това бе десета поредна победа на Гоф за лятото, с което тя изравни досегашната си най-дълга серия. След като стана първата американска тийнейджърка с поредни четвъртфинали в САЩ, сега тя е първата от 2001 насам с полуфинал. Автор и на двете постижения е легендарната Серина Уилямс.