Коко Гоф продължава със защитата си в Оукланд

Спорт
16:10 - 05 Януари 2024
1785
Коко Гоф продължава със защитата си в Оукланд

Водачката в схемата и защитаваща титлата си от миналата година Коко Гоф (САЩ) се класира за полуфиналите на турнира по тенис за жени на твърди кортове в Оукланд, Нова Зеландия от категория WТА 250.

Шампионката от Откритото първенство на САЩ през 2023-а Гоф отстрани осмата поставена Варвара Грачова от Франция с 6:1, 6:1 само за 53 минути игра. Съперничка на американската тенисистка в спора за достигане до финала ще бъде четвъртата поставена своя сънародничка Ема Наваро. Тя победи на четвъртфиналите седмата в схемата Петра Мартич (Хърватия) с 6:4, 6:3 в двубой, продължил час и 30 минути.

„Концентрирана съм върху това да показвам играта, на която съм способна. Мисля, че сервирах доста добре, вероятно най-доброто, което направих до момента на турнира. Наистина съм щастлива от начина, по който играх. Доволна съм, че успях да завърша бързо мача си“, коментира Коко Гоф.

„Тенисът винаги ни държи на нокти, така че трябва да си готов на предизвикателства като отлагането на мачове заради дъжд“, каза от своя страна Наваро.

В другия полуфинал една срещу друга ще се изправят втората в схемата Елина Свитолина (Украйна) и китайката Сиюй Ван. Свитолина се наложи над петата в схемата чехкиня Мари Боузкова с 6:0, 6:3 за 66 минути, докато Ван надигра Диан Пари от Франция след обрат с 6:7(3), 6:3, 6:4 в четвъртфинален сблъсък, продължил три часа и осем минути на корта, но още по-дълго заради дъжда.