Коко Каменаров на съд като баджанака си Боршош

ДАНС влиза в БНТ след ревизията на Агенцията за държавна финансова инспекция

Новини
07:55 - 11 Юни 2019
8137
Коко Каменаров на съд като баджанака си Боршош

Низвергнатият доскорошен бос на Българската национална телевизия Константин Каменаров може в най-скоро време да се озове на подсъдимата скамейка за умишлена безстопанственост и сключване на множество неизгодни сделки, научи ексклузивно Lupa.bg. Веднага след като в обществения канал завърши одита на Агенцията за държавна финансова инспекция, на „Сан Стефано” 29 ще влязат агенти на ДАНС, за да проверят къде са потънали десетки милиони държавна пара.

Както вече многократно съобщихме, БНТ има да покрива задължения по договори за около 60 милиона лева - почти колкото е бюджетът ѝ за тази година (67,7 милиона лева). Обществената телевизия е единствената, която излъчва в последните години мачовете на националния отбор по футбол, като правата за тях струват 3 милиона лева (за 2-годишен квалификационен цикъл). Всяка година по закон БНТ е длъжна и да дава не по малко от 10 процента от бюджета си за български филми, което не е правено от години поради недоимък. Това са малко над 6 милиона лева, като в случая трябва да бъдат извършени плащания за 2018-а, както и за настоящата година - което прибавя към задълженията още над 10 милиона лева.

Управленските кадри си прехвърлят отговорността, като по всяка вероятност пешкира ще опере бившият шеф Коко Каменаров. По ирония на съдбата по подобни обвинения вече трета година се мъкне по съдилищата бившият директор на НДК и медиен бос Мирослав Боршов. Двамата хубавци пък в миналото „водеха” една и съща жена, макар и не едновременно – щерката на бившия главен редактор на в. „Дума” Евгени Станчев – Камелия.