Кола блъсна режисьора Георги Дюлгеров, докато кара колело

Авторът на "Мера според мера" пометен от джигит, лежи в "Пирогов" със счупена тазобедрена става

Новини
19:14 - 30 Май 2019
5964
Кола блъсна режисьора Георги Дюлгеров, докато кара колело

Известният български режисьор Георги Дюлгеров е настанен по спешност в „Пирогов", след като е бил блъснат от автомобил днес. След инцидента той има счупване на тазобедрената става и е бил опериран по спешност.

Тревожната вест, че Дюлгеров е станал жертва на пътен инцидент, съобщи във фейсбук журналистът и продуцент Игор Марковски. Създателят на знакови филми като „Мера според мера“, „Авантаж", "Изпит" и „Козелът" е със сериозни наранявания, но слава богу, е жив.

„Днес следобед някакъв джигит връхлита с колата си върху Дюлгеров, който в този момент кара колело из малките улички на София", пише Марковски. Колата помела режисьора, който паднал лошо. Веднага е откаран в "Пирогов", където е и в момента.

От болницата подвърдиха пред Lupa.bg, че Георги Дюлгеров е настанен при тях преди няколко часа. Лекарите обаче успокоиха, че той е в сравнително добро състояние и няма опасност за живота му. Той е бил опериран по спешност с миниинвазивна операция с малки разрези. Вероятно ще го изпишат след ден-два.

Ето цялата публикация на Игор Марковски, който извести медиите за случая:
Това е ВЕЛИКИЯТ режисьор Георги Дюлгеров! В дланта му са побрани всичките му филми. В една флашка.
Днес следобед някакъв джигит връхлита с колата си върху Дюлгеров, който в този момент кара колело из малките улички на София.
Дюлгеров е в "Пирогов”. Жив. Вероятно потрошен…
Хора, какво правите? В ръцете си държим живота... И го погубваме... Без война... Сякаш нарочно се избиваме един други!!!