Колекционер подарил фланелката на Марадона на Меси, глобиха го 3 000 евро за жеста

Голът на Лео срещу Осасуна е копие на този на Диего при дебюта му за Нюелс Олд Бойс

Спорт
16:56 - 30 Ноември 2020
1455
Колекционер подарил фланелката на Марадона на Меси, глобиха го 3 000 евро за жеста

Лионел Меси отбеляза четвъртото попадение за Барселона при победата с 4:0 срещу Осасуна. След това аржентинецът почете легендата Диего Армандо Марадона с фланелка на Нюелс Олд Бойс.

Съдията Серхио Фернандес успява да подари тази фланелка на Меси преди Световното първенство в Русия през 2018 година. С нея е играл Диего Марадона в краткия си престой в Нюелс Олд Бойс.

Фернандес е колекционер, но в същото време обожава Меси и иска да му подари фланелката. Опитва се два пъти да стигне до звездата на Барселона и на аржентинския национален отбор, но безуспешно. Все пак третият му опит е успешен и му подарява фланелката преди Световното първенство в Русия.

Две години Меси държи тази фланелка в своя музей в Росарио.

Това, което предишният собственик на фланелката на Марадона със сигурност не е могъл да предполага е, че този подарък ще придобие такова значение: почитта на Лионел Меси към Марадона на „Камп Ноу“.

Меси показа на цяла Аржентина своята любов и отдаде почит на Марадона с неговата фланелка.

Съдията Матеу Лаос показа жълт картон на звездата на Барселона.

Според буквата на правилника, поклонът на Меси към Марадона ще струва глоба от 3 000 евро на Барселона.

Наказанието отговаря на разпоредба на ФИФА, която забранява подобен тип изпълнения в официалните мачове.

Любопитното е, че денят, в който Марадона дебютира за Нюелс Олд Бойс в контролата срещу Емелек, Меси е на трибуните с баща си. Тогава Лео е само на шест години. Голът, който вкара Меси във вратата на Осасуна е точно копие на гол на Марадона за Нюелс Олд Бойс срещу Емелек преди 27 години. Тогава Дон Диего поема топката елиминира противникови играчи и с много прецизен удар преодолява противниковия вратар. Сега същото стори и Меси.

Самият Меси в интервю за „TyC Sports“ преди време говори по повод мача на Диего Марадона за Нюелс Олд Бойс срещу Емелек: „Бях много малък и не помня нищо, но знам, че бях там, на трибуните.“