Колорадо с титлата на Запад

В спора за купа "Стенли" отборът ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Ню Йорк Рейнджърс и защитаващия трофея си от сезона Тампа Бей

Спорт
11:18 - 07 Юни 2022
2284
Колорадо с титлата на Запад

Колорадо надделя над домакина Едмънтън с 6:5 след продължение и спечели с 4:0 успеха финалната серия в Западната конференция на Националната хокейна лига, с което се класира за решаващите плейофи за титлата за първи път от 2001 година.

В спора за купа "Стенли" отборът ще се изправи срещу шампиона на Изток, който ще бъде определен от сблъсъка между Ню Йорк Рейнджърс и защитаващия трофея си от последните два сезона Тампа Бей, като Рейнджърс води с 2:1 успеха.

Артури Лехконен реализира победното попадение в 79-ата секунда на допълнителното време с добавка, след като удар на Кейл Макар беше блокиран.

Макар да завърши с гол и четири асистенции, Габриел Ландеског добави попадение и две асистенции, Нейт Макинън се отличи с гол и асистенция, а Девън Тейвс и Мико Рантанен също вкараха.

Вратарят Павел Францоуз отрази 30 шайби, а Колорадо навакса изоставане от 2:4 в третия период.

Леон Драйзайтл се отличи с четири асистенции за Едмънтън, Конър МакДейвид завърши с попадение и две асистевции, а Зак Хайман се разписа два пъти. Райън Нюджънт-Хопкинс и Зак Касиан също реализираха, а Мак Смит направи 35 спасявания, но това не беше достатъчно.