Колосло с бяло зеле

за 4 порции

Кухня
08:19 - 14 Август 2023
2861
Колосло с бяло зеле

Продукти

400 г бяло зеле

1 морков

1 ябълка

2 яйца

1 с.л. масло

60 мл течна сметана или прясно мляко

1 ч.л сол

1 ч.л. горчица

1 с.л. брашно

1 с.л. захар

60 мл оцет

 

Приготвяне

В 50 мл студена вода се смесват захарта, брашното, горчицата и солта. Кипва с непрекъснато разбъркване. Прибавят се сметаната и маслото и продължава да се бърка докато маслото се разтопи.

Рабиват се яйцата и се разбъркват с 2-3 с.л. от сместа. Прибавя се в основната смес и се разбърква. Продължава да се бърка на котлона без да кипева докато се сгъсти.

Зелето се нарязва на тънки ленти. Обеленият морков и почистената от семето ябълка се настъргват. Смесват се със соса и се подправя със захарта и оцета. Оставя се да престои 2-3 часа.