Колосло с бяло зеле
за 4 порции
Кухня
08:19 - 14 Август 2023
2861
Продукти
400 г бяло зеле
1 морков
1 ябълка
2 яйца
1 с.л. масло
60 мл течна сметана или прясно мляко
1 ч.л сол
1 ч.л. горчица
1 с.л. брашно
1 с.л. захар
60 мл оцет
Приготвяне
В 50 мл студена вода се смесват захарта, брашното, горчицата и солта. Кипва с непрекъснато разбъркване. Прибавят се сметаната и маслото и продължава да се бърка докато маслото се разтопи.
Рабиват се яйцата и се разбъркват с 2-3 с.л. от сместа. Прибавя се в основната смес и се разбърква. Продължава да се бърка на котлона без да кипева докато се сгъсти.
Зелето се нарязва на тънки ленти. Обеленият морков и почистената от семето ябълка се настъргват. Смесват се със соса и се подправя със захарта и оцета. Оставя се да престои 2-3 часа.