Колосло с китайско зеле
за 2 порции
Продукти
¼ глава китайско зеле - около 250 г
1 малък морков - около 50 г
1 малка глава червен лук
½ лайм или ¼ лимон
75 мл кокосово мляко (може да се замени с течна готварска сметана или прясно мляко)
1-2 ч.л. пудра захар
1 ч.л. оцет
сол и черен пипер
2 стръка кориандър или магданоз
2-3 с.л. кафява захар
Приготвяне
Зелето се нарязва на фини лентички. Посолява се, разбърква се и се оставя да престои 30 мин.
Обеленият морков се нарязва на тънки ивици или се настъргва едро. Обеленият червен лук се нарязва на тънки ивици. Изцежда се сокът на лайма.
Смесва се кокосовото мляко с пудрата захар, оцета, 1 с.л. сок от лайм и малко черен пипер. Изцеденото зелето се смесва с морковите и лука и с кокосовия сос.
Прибавя се наситненият кориандър и се разбърква. Оставя се да престои още 30 мин. Може да се поръси с пресен лук.