Коловати: Мъж с топки обърка сметките на БФС

Аз съм готов да се закълна в Стилиян Петров, заяви бившият национал

Спорт
17:14 - 13 Ноември 2023
5657
Коловати: Мъж с топки обърка сметките на БФС

„Борислав Михайлов и БФС, заповядайте да играете в Кюстендил, сега се обадих на майка и татко да оправят двора. ПС: Без публика“... Този ироничен пост публикува в социалните мрежи бившият защитник на Левски и националния отбор Илиян Стоянов – Коловати.

Дни след след това той се съгласи да коментира скандала, който забъркаха от централата около домакинството на трикольорите на Унгария, назначението на Илиан Илиев за национален селекционер, както и готвения протест на феновете срещу управлението на Борислав Михайлов.

"Вече не знам какво трябва да направим. Тези хора ни направиха за смях пред света. Онзи ден при мен идва един сърбин. Мой приятел, който живее тук в Япония. Беше прочел в техните медии и ме пита: „Брате, вие наистина ли сами гоните феновете от стадиона?“. Пита и е се пляска по челото. Хората не могат да повярват, че това е възможно и се случва. Как да му обясня, че тези хора в опит да запазят постовете си са готови на всичко. Те обаче усещат “народната любов” и толкова ги е страх, че дори мишите дупки взеха да свършват.

Всеки път си мислим, че сме достигнали дъното, но те продължават да копаят. Виждате ли колко ниско са готови да паднат? Това са похватите, с които са свикнали да действат през всичките тези 18 години на управление, но за щастие се намери един човек “с топки” и им обърка сметките. Тази заплаха към две от най-емоционалните и верни публики ще им обърне каруцата. Те се самозабравиха.

Запрянов и Иванов след това нарекоха бизнесмена лъжец и отрекоха той да е бил заплашван. Очаквахте да си признаят ли? Ок, значи започват да говорят как той е излъгал и в следващия момент ни обясняват, че видиш ли УЕФА преценила големия риск и взела решението за смяна на стадиона и затварянето на трибуните… В този момент очаквах да излезе един мармот, който да си завива шоколад.

Те даже не успяха да измислят читава лъжа. Знаете на какви мачове сме ставали свидетели по Европа и света, а трибуните са били пълни до дупка, но тук имало риск. Вижте, рискът за стола на Борислав Михайлов е сериозен, защото на хората им омръзна вече. Преди малко си гледам телефона и ми излиза резултат от световно първенство за юноши до 17 години. Англия – Нова Каледония! Хора, Нова Каледония са се класирали там, а ние?

Очаквам и на 16 ноември хората да продължат да изразяват мнението си, което вече се чува на всеки стадион. Очаквам онези да се скрият и да напълнят мишите дупки и да се надяват бурята да отмине. Но този път не вярвам да е толкова лесно.

Аз съм готов да се закълна в Стилиян Петров. Вярвам в него, в неговите качества и в чистите му намерения. Той, Мартин са ми най-близките. С Бербатов сме били съотборници, уважавам го и вярвам, че има най-добри намерения, както и че е готов да опита да направи така че да тръгнем нагоре. За целта обаче промяната не трябва да е само в Бояна. Нужна е тотална чистка от най-ниско ниво. Да се разкарат всички по веригата като се започне от зоналните съвети, които дерибействат по регионите, а единствената им цел е да си пазят топлото кресло и заплатката.

Аз от 19 години живея в Япония. Имам бизнес в тази държава. Не мога просто да стана и да тръгна, не търся пост в БФС, ако се смени властта. Синът ми е при мен и първо той трябва да завърши училище. Аз не искам пост в БФС, но винаги ще съм готов да помогна с каквото и да е.

Уважавам Илиан и му пожелах късмет, когато бе назначен. Този отбор има нужда от добър селекционер, който да опита да го вдигне, защото Кръстаич бе абсолютно същия като работодателите си и видяхте, че стигнахме до там Литва да си прави майтап с нас. Но не съм съгласен, т.е не ми харесва това, че треньор на клубен отбор е едновременно и национален селекционер.

Станимир Стоилов бе свободен, а и имаше информации, че са били водени преговори с него. Мога да потвърдя, че лично Борислав Михайлов му се е обаждал и то неведнъж. Първата оферта е била по-висока от онази, за която част от „големите левскари“, в кавички разбира се, му държаха сметка. След това му е предложена друга, още по-висока, но той е бил категоричен, че не иска да влиза в това блато.

Георги Иванов – Гонзо, когато говореше за БФС, също използваше „блато“, „тиня“ и прочее... Разликата между мен и него е, че аз държа на думата си и не бих приел да се превръщам в параван за тази власт.