Коловати от Япония: Успех на всички кандидати без Гонзо и Касабов!

Гледам БГ футбол на инат, защото не се издържа!, заяви Илиян Стоянов

Спорт
16:58 - 14 Март 2024
2073
Коловати от Япония: Успех на всички кандидати без Гонзо и Касабов!

Бившият футболист на Левски и националния отбор на България Илиан Стоянов пусна в социалните мрежи позиция свързана с утрешния Конгрес на БФС.

Той също така заяви, че очаква от бившия си клуб Левски позиция относно това за кой кандидат ще гласува в петък.

Първоначално Стоянов, който работи в Япония, бе заявил, че ще се кандидатира за президент на БФС, но след това се отказа от това намерение.

Ето мнението на Илиан Стоянов:

"Приятели,

Иска ми се българският футбол от утре да тръгне по такава посока, че на такива като мен да им се иска да се върнат и да помагат с каквото могат. Признавам, че гледам български футбол почти на инат, гледката е несравнима с това, което дават телевизиите от другите първенства. Иска ми се всички около 500 клуба, които ще определят новия президент на БФС категорично да потърсят пътя към Европа.

Държавата ни отдавна е в ЕС, а футбола ни си стои на Балканите и то на най-долното ниво. Ни ми се изпада в дребнотемие, но силно желая младата и свежа управленска кръв да покаже какво може. Дано клубовете разберат, че с ръководителите от последните 18 години няма как да вдигнат нивото си и да участват в честна надпревара и да са част от гледаем продукт.

Успех на всички кандидати без Гонзо и Касабов! В които не виждам потенциал, нито морал, да бъдат част от новото. Както и в Петьо Костадинов, който е от същото крило.

Недоумявам как при декларираната от собственика на Левски пълна прозрачност, как той не намира за необходимо да уведоми запалянковците относно позицията на клуба на конгреса. Може би чака разградски инструкции?

Накрая заставам с името си и авторитета си и декларирам, че ще бъда първия критик и опозиционер, ако следващия президент на БФС не работи така, както е обещал! В тази работа няма приятели, футболът ни се нуждае от професионалисти, от честни и открити хора.

Поздрави от далечна Япония".