Комисия проверява къщата на Прокопиев в Буджака

ГЕРБ внесе искане в парламента, за да се инспектира строителството в местността край Созопол

Новини
11:41 - 30 Юли 2021
2021
Комисия проверява къщата на Прокопиев в Буджака

В парламента да бъде създадена временна комисия, която да провери има ли незаконосъобразни действия или бездействие на съответните органи на територията на защитената местност Буджака край Созопол. Това предлага ГЕРБ с проекторешение, внесено в парламента.

На въпрос дали проекторешението се отнася за казуса, който бе поставен от ДПС - за къщата на Иво Прокопиев, шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова отговори: Не визирам къщите на никого. Ние желаем анкетата комисия да провери и установи кое правителство, кога и защо променя плана за управление на защитената територия в полуостров Буджака, в следствие на което се застроява защитената територия и се нанасят необратими щети на околната среда.

Комисията в парламента ще трябва да установи и всички факти и обстоятелства относно законосъобразността на строителството в зоната на полуостров Буджака.

В никакъв случай не смятам, че трябва да обвързвате някакви намерения на други парламентарни групи с проект на анкетна комисия, обясни Атанасова. Ако е вярна тази логика, не знам защо всички ПГ заявиха миналата седмица, че.биха подкрепили такава анкетна комисия - ние им даваме възможност да го направят, допълни тя.

Тази инициатива е наша. Знаете, че ние подкрепихме комисията за Росенец. Сега внасяне за Буджака. Ако някой твърди, че е партия на законността, то трябва да може да прескочи високата морална летва, допълни Атанасова.