Компания за криптовалута ще прави Локо Сф и феновете богати

Новини
14:18 - 20 Декември 2021
2300
Компания за криптовалута ще прави Локо Сф и феновете богати

Ръководството на Локомотив (София), в лицето на собственика на "железничарите" Иван Василев, участва в пресконференция с новия партньор на клуба - компанията за криптовалути USSCyber.

Ето какво каза изпълнителният директор на американската фирма Мишел Пасифико:

"Имаме 50 милиона токена за всеки клуб. От 2016 година цената започва от 1 долар, през 2021 година цената за Локомотив (София) е $18.40. Алгоритъмът е направен на базата представянето на отбора.

Платформата вече е активна, но данните ще бъдат пуснати след първия мач на Локомотив през новата година. Това няма как да бъде манипулирано, защото представянето на отбора се вижда какво е. Това е нов начин за приходи.

Въведохме елемента за търсене и предлагане, който също влияе на цената. Това е първата криптовалута, която се базира на нещо видимо - представянето на отбора. Не печели само клубът, а и феновете - те помагат на тима, но имат възможност да изкарат нещо за себе си в бъдеще. Всичко се отразява на скалата - при загуба на отбора е в червено.

Моят партньор е инженер по киберсигурност, аз съм изпълнителнителен директор на компанията. Анализирахме клубове от цял свят. Всички клубове, имаше отбори и от Шампионската лига, създават собствената си стойност. Всеки клуб ще има собствена валута - вие струвате "Х" сума, защото се представихте по определен начин през годината. 

Това помага на футболния свят, защото отборите могат да инвестират в по-добро представяне, защото вече има оценка - младежката програма, стадиона, базата, селекцията. Това е нов начин клубовете и феновете да имат приходи. Тази програма я започнахме през 2014 г.

Ние сме 25 души в екипа за развитие, компанията ни е от около 30 човека, всички работим дистанционно, но сме базирани в САЩ. Купувате токени, помагате на клуба. Ако отборът се представя добре, може да ги продадете. Имате сигурност с тези токени, че на следващия ден може да ги продадете, може да го направите и в края на сезона. 

Когато продадете, нашата компания дава 25 цента за всеки долар, който минава през базата - 25 цента за всяка транзакция. Минимумът е $5. Това не е хазарт, но се усеща като хазарт. Това е нова концепция. Локомотив е пионер, те виждат възможността. Всяка държава има различна оценка в алгоритъма - Испания има различна оценка, защото първенството е по-трудно от това на България. Шампионската лига също има различен алгоритъм.

Локомотив видя потенциал в това. Това е математически алгоритъм, който ние създадохме. Не мога да ви кажа колко токена да закупите, защото не съм финансов консултант. Вие разбирате футбола. Има четири милиарда футболни фенове по света. От млади и стари до жени и мъже.

Всеки има едно общо нещо – разбира от футбол. Инвестицията зависи от това – колко разбираш от футбол. Ако някой купи голям брой токени, това също повишава цената на клуба.

Клубовете също могат да пуснат на живо каква е цената на токените в момента. Нашата подкрепа ще бъде нов вид печалба за клубовете. Данните за Локомотив (София) ще дойдат една седмица след първия мач на отбора. Алгоритъмът е един и същ за всички отбори - няма значение дали са малки, или големи клубове. Няма почти никакъв шанс това да бъде манипулирано. Нашият блокчейн не е само за спорт. Всяка една индустрия може да бъде включена в това".