Концесионерът на созополския плаж : Детето е било без надзор

Михаил Ковачев излезе с позиция за тежкия инцидент

Новини
09:29 - 03 Август 2024
2315
Концесионерът на созополския плаж: Детето е било без надзор

Управителят на плаж Созопол - Централен Михаил Ковачев излезе с позиция за тежкия инцидент от изминалата вечер, при който машина за почистване на плажа прегази дете.

"С дълбоко съчувствие потвърждаваме за тежкия инцидент с дете и една от почистващите плажа машини, който се е случил вчера, 2 август, след 20.00 часа на централен плаж Созопол. Докато превозното средство почиства ивицата след работно време на плажа, малко дете, което е оставено без надзор, се затичва след машината и за съжаление, влиза в контакт като се качва на прилежаща платформа. Вози се за кратък отрязък от време, но за нещастие попада под ударите на машината".

"Шофьорът, който е водач с голям опит и пълна квалификация, веднага усеща и спира машината и виждайки инцидента се обажда на Спешна помощ. Детето е транспортирано в болница с тежки наранявания и нашите мисли са с него и семейството му в този труден момент. Продължаваме да следим за състоянието му".

"Искаме да уточним, че водачът е тестван и не е употребявал алкохол и е управлявал машината отговорно и в съответствие с указанията за безопасност. Обстоятелствата, довели до достъпа на детето до района, в момента се разследват и ние сътрудничим изцяло на властите, за да разберем как се е случил този трагичен инцидент".