Конференцията за мир: Войната причинява широкомащабно човешко страдание и унищожение

80 от всички 93 присъстващи държави подкрепиха заключителната декларация

Новини
17:38 - 16 Юни 2024
2192
Конференцията за мир: Войната причинява широкомащабно човешко страдание и унищожение

Заключителната декларация на мирната среща на върха за Украйна в Швейцария не е подкрепена от всички участващи държави, предаде ДПА.

Според списък, публикуван днес от швейцарските домакини в края на двудневното събитие, документът е одобрен от 80 от общо 93 участващи държави.

„Продължаващата война на Руската федерация срещу Украйна продължава да причинява широкомащабно човешко страдание и унищожение и да създава рискове и кризи с глобални последици“, се казва в декларацията.

Заключителната декларация на мирната среща на върха за Украйна в Швейцария не е подкрепена от всички участващи държави. Според списък, публикуван днес от швейцарските домакини в края на двудневното събитие, документът е одобрен от 80 от общо 93 участващи държави. Сред страните, които не подкрепиха декларацията, са шест държави от групата Г-20: Бразилия, Мексико, Саудитска Арабия, Южна Африка, Индия и Индонезия. 

Армения, Бахрейн, Тайланд, Либия, Обединените арабски емирства, Колумбия и Ватикана също не подкрепиха документа, посочва ДПА.